Ik ben geen toetjesmens. Maar een mens moet zich wel eens richten naar zijn gezelschap. En in dit geval was dat de culinaire kookclub. Weet je wat, ik ontferm me een keer over het nagerecht. Ik kan me niet herinneren in al die jaren deze klus ooit eerder op me genomen te hebben. Het moest een terrine worden van spekkoek, gevuld met een vla met marsepein en afgewerkt met een chocoladesaus, chocolade vlokken, geschaafde amandel en mint.
De spekkoek hoefde k niet zelf te maken, daar zou gewoon geen tijd voor geweest zijn.
Ooit naar Heel Holland bakt gekeken? De stress is vergelijkbaar, de delen moeten warm mixen, koud mengen, opstijven in de vriezer. En net als bij het tv-programma wordt in de receptuur het nodige aan kennis verondersteld. Maar ik heb me er dapper doorheen geslagen. En het eindresultaat mocht er wezen. Zelfs ik vond het een heerlijk nagerecht.
De andere delen van onze maaltijd waren ook culinaire hoogstandjes dus vandaag maar weer even rustig aan met eten.
Oooooh daar heb ik nu nog nooit van gehoord, laat staan van geproefd… effe googelen voor het recept š ’t Ziet er alvast lekker uit.
Spekkoek komt uit Indonesiƫ, ons koloniaal verleden dus.