Schaduw
Ik denk weleens dat de nuance zoek is. Op de Social Media zie je maar al te vaak dat mensen van een mug een olifant maken. Als ze even doordenken zouden ze tot de ontdekking komen dat het sop de kool niet waard is. Met onze vakantietrip naar Ierland in het vooruitzicht ben ik blij dat ik onderstaand gezegde vond. Want in dat land van reuzen en leprachauns moet je op alles voorbereid zijn.
Als je een reus denkt te zien, kijk dan eerst naar de stand van de zon, wellicht is het de schaduw van een dwerg. En zo werpt een aanstaande vakantie zijn schaduw reeds vooruit.
Wat is de bedoeling?
Ik geef iedere dinsdag op dit blog een woord dat in Nederlandstalige spreekwoorden of gezegdes voorkomt. Aan de hand van dat woord kies je een spreekwoord en dat bespreek je. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Net als bij de WOT plaats je een link naar je blog onder de opdracht. Op Twitter en Facebook kun je je uitwerking melden met de hashtag #sg17. Hierbij staat sg niet voor soortelijk gewicht maar voor spreekwoorden en gezegdes, 17 verwijst naar dit jaar.
Het woord voor deze week
Het woord voor deze week is kaart.
Wat mooi dat je zo’n bijzonder spreekwoord hebt gevonden voor schaduw. Ik kende het nog niet.
Wel heb ik een nieuwe bijdrage voor deze week: https://drspee.nl/spreekwoord-37-kaart/ Heb jij de blankste billen?
Deze was voor mij ook nieuw
Nakaarten heeft wel zin, vind ik… https://verbeeldingenhistorie.blogspot.nl/2017/09/nakaarten-heeft-wel-zin.html
nakaarten heeft soms zin, zou ik zeggen. In de zin van een evaluatie met leerdoelen, zeker.