Wittebrood hebben we alleen in huis als er wentelteefjes gebakken moeten worden. Maar dat is een specialiteit van mij die slechts hoogst zelden benut wordt, juist door het ontbreken van dat brood dat bij voorkeur een of twee dagen oud moet zijn.
Er zijn maar weinig dingen die ik me herinner uit mijn allerjongste jaren maar een ervan is dat we tijdens een vakantie in een pension in Ulvenhout voor het eerst wentelteefjes kregen. Ik weet niet meer om wie van de peuters het ging maar de roep naar de keuken om ‘een wentelteefje zonder kaneel’ heeft om onnavolgbare reden nog steeds een plekje in mijn inmiddels overvolle geheugen.
Brood is hier bij voorkeur grof volkoren, meergranen mag, graag zelfs. Misschien kan het hoor, maar ik heb nooit de neiging gehad er wentelteefjes van te bakken. Wel tosti’s al hoort dat eigenlijk ook van casinowit. En dan niet alleen met de gebruikelijke ham, kaascombinatie maat rustig ook met salami en een olijfje.
Zwaar volkomen brood met een pittige kaas gebruik ik voor mijn tosti.
Ja, ik kan daar erg van genieten.
Smakelijke groet,
Zo is dat, niet dat laffe witte brood met jonge kaas
Ook geen liefhebber van wit brood ☺
Lekkerbek