Ik mag vandaag weer voor het eten zorgen en herinner me een hutspot die ik met hoe heet het ook alweer, huppelepup, dinges, een Indische twist gegeven had. Het antwoord was seroendeng zag ik in de voorraadkast.
Er was iets met speklapjes erbij, ook speciaal bereid. Nog even doorzoeken, komt goed!
Toevallig gisteren ook een Indisch accent aan onze maaltijd gegeven, ook met seroendeng. Na afloop toch eens even gekeken wat er in zit: per 100g zit er 25 g (!) suiker in. Wel eens een keertje lekker, maar toch niet echt gezond.
Ik doe dan ook geen suiker in mijn koffie ?
Recept volgt ???
Nieuwsgierige groet,
Gewoon hutspot op zijn Hollands, naar smaak seroendeng toevoegen. De speklapjes marineer ik in ketjap asin met wat sambal en die gaan dan een halfuurtje de oven in op 175 graden.
Ik ga op zoek naar seroendeng …